cuijksweekblad.nl
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Berekening van waarde en kortingspercentage

Een getal verhogen of verlagen als percentage is het verhogen of verlagen met een bepaalde verhouding. Percentages worden berekend op een basis van 100, daarom zeggen we "procent". Je moet formules toepassen om een resultaat te krijgen voor een percentageberekening.

Waardeberekening
In deze link zie je hoe je een waarde berekent uit een percentage. Laten we zeggen dat je geld hebt geleend van een vriend die je elke dag rente in rekening brengt. Laten we een lening nemen van €15 tegen een dagelijkse rente van 3%. 15 en 3 zijn de twee sleutelelementen in de berekening. Om een percentage om te zetten in een decimaal getal, deel je het gewoon door 100. 3% wordt 0,03, dus 0,03 x €15 is €0,45. Als je de rente niet gaandeweg terugbetaalt, wordt deze bij het startkapitaal opgeteld.

Bekijk zeker ook de volgende calculators:
Percent change calculator
Prozentrechner

Korting berekenen
Tijdens de verkoop zijn er drie mogelijke scenario s: of alle items worden verkocht tegen hetzelfde percentage, of alleen bepaalde items, of items worden verkocht tegen verschillende percentages (-10%, -30%, -50%). Het extra percentage vertegenwoordigt eigenlijk het deel van de prijs van het item in de uitverkoop. Dit percentage wordt eenvoudigweg verkregen door de korting van 100% af te trekken. Je hebt bijvoorbeeld een shirt gevonden dat voor 30% in de uitverkoop is, dus het is nog maar 70% (100 - 70 = 30) van de oorspronkelijke prijs waard.

Hierboven staan enkele eenvoudige voorbeelden uit het dagelijks leven om je te helpen de waarde van een percentage of het percentage van een waarde te begrijpen. Het is belangrijk om te weten hoe je elke formule moet gebruiken. Je hoeft alleen maar aandacht te besteden aan elke bewerking die je uitvoert. De formules zijn beschikbaar om je te helpen.
Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz