cuijksweekblad.nl
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Hoe moet een orchidee worden geplaatst?

Mannen geven vaak niet zoveel om planten of bloemen, maar de vrouw zorgt ervoor dat het huis gevuld wordt met een bos snijbloemen, kunstplanten of een vaste kamerplant. Er wordt vaak een bloem gekozen die mooi oogt maar er wordt niet nagedacht over de plaatsing van de plant. Iets wat bij een orchidee bijvoorbeeld wel erg van belang is.

Orchideeen zijn vaak planten die van schaduw houden en daarom ook tot de schaduwminnenden worden gerekend. In de natuur zijn ze vaak te vinden op of onder bomen waardoor ze niet vol in het zonlicht staan. Binnenshuis wordt de bloem nog te vaak vol in het zonlicht geplaatst, wat vervelende gevolgen kan hebben voor de levensduur.

Te veel zonlicht kan ervoor zorgen dat de bladeren verkleuren of zelfs tekenen van verbranding gaan vertonen. De bladeren hebben soms donkere vlekken en dat zijn eigenlijk brandpuntjes. Je moet er echter ook voor zorgen dat er niet te weinig zonlicht op schijnt. Daardoor kan de groei geremd worden en zullen bladeren slap gaan hangen.

In de winter moeten orchideeen al het beschikbare licht krijgen terwijl in de zomer opgelet moet worden dat de planten niet langdurig in het directe zonlicht staan. Ochtendzon is ideaal en zorgt ervoor dat de orchidee voldoende zonlicht ziet.

E-mail: email@berichtenplaatsen.nl


Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz