cuijksweekblad.nl
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Oto speelt The Beauty Queen of Leenane

zaterdag 14 maart 2015 20.30 uur
zaterdag 21 maart 2015 20.30 uur
zondag 22 maart 2015 17.00 uur
vrijdag 27 maart 2015 20.30 uur
zaterdag 28 maart 2015 20.30 uur
zondag 29 maart 2015 17.00 uur
VVK12/ ADD 14

in Het Bedrijf, Leopold II-laan 9a, 8670 Oostduinkerke

Tekst: Martin McDonagh
Regie: Eric Meirhaeghe

THE BEAUTY QUEEN OF LEENANE speelt zich volledig af in het armzalige, vunzige, beklemmende keukentje van Mag Folan, in een verlaten hoek van het toch al afgelegen dorpje Leenane aan de uitgestrekte meren van Connemara in Ierland. De 70-jarige Mag klampt zich op een bijna duivelse manier vast aan haar dochter Maureen.
Maureen, een 40-jarige oude vrijster, verspeelt de mooiste jaren van haar leven door voor haar nukkige moeder te blijven zorgen. Met veel tegenzin en met harde woorden. Beide vrouwen halen enkel nog voldoening in het kwetsen van elkaar. Het spelen van gemene manipulatieve spelletjes wordt tot kunst verheven. Als Pato Dooley opduikt, ziet Maureen haar kans om te ontsnappen aan haar verstikkend bestaan. Pato wil met haar een leven beginnen. Maar de manipulaties en de terreur van Mag doen er alles aan om dat te verhinderen. Radeloos neemt Maureen een duistere beslissing...

"Je kan hier geen koe een stamp tegen haar achterste geven, zonder dat iemand je dat twintig jaar later nog kwalijk neemt," zegt een van de personages.

Een blend van zwarte comedy, melodrama, horror en gure tragedie in de sfeer van het mooie, hartelijke, hulpvaardige, maar ook bekrompen en verstikkende Ierse platteland?

Info en tickets : reservaties.hetbedrijf@koksijde.be, aan het onthaal van Info Koksijde (Dienst Toerisme, Zeelaan 303, Koksijde) of op 058/532999
www.hetbedrijf.be
http://www.facebook.com/HetBedrijfODK - https://www.twitter.com/HetBedrijfODK

E-mail: promotie@hetbedrijf.be


Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz