cuijksweekblad.nl
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Bijna 300 deelnemende dierenartsen maand van de parasiet

Kapellen/Eemnes, 10 juli 2018 Bijna 300 dierenartsen kijken terug op een succesvolle Maand van de Parasiet campagne. De jaarlijkse campagne in de maand april georganiseerd door ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites) werd dit jaar voor het eerst ook in Belgie georganiseerd.

Maand van de Parasiet
ESCCAP is een onafhankelijke, non-profit organisatie die richtlijnen en voorlichting ontwikkelt voor de behandeling en preventie van parasieten bij gezelschapsdieren.

Parasietenbestrijding in de praktijk
De Maand van de Parasiet is onderdeel van een internationale campagne om diereneigenaren, verzorgers, diertherapeuten, dierenartsassistenten, paraveterinair personeel en dierenartsen bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg rond parasieten bij gezelschapsdieren. Extra aandacht wordt er besteed aan de praktische toepasbaarheid voor zowel de dierenartsen als de diereigenaren conform Europese richtlijnen, een speerpunt van de campagne.

Op de website www.esccap.eu is een praktijkenzoeker gemaakt. Praktijken die conform de ESCCAP richtlijnen werken kunnen zich aanmelden op www.esccap.eu. Diereneigenaren kunnen via deze weg beter inzicht krijgen welke praktijk serieus werk maakt van parasietenbestrijding.

Het belang van parasietenbestrijding
Er is nog steeds veel onbekendheid bij huisdiereigenaren over het belang van parasietenbestrijding. Continue aandacht voor dit onderwerp blijft belangrijk. Eigenaren worden steeds kritischer met betrekking tot behandelingsmogelijkheden, een onafhankelijk platform van veterinaire parasitologen dat richtlijnen ontwikkelt, kan helpen in de informatievoorziening, aldus Frank van Schaijk van Dierenkliniek de Kempen.

Dit najaar volgt er een ESCCAP campagne waarbij we GG en GDs, verloskundigen en huisartsen ondersteunen in de communicatie over preventieve tips.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de organisator van de Maand van de Parasiet:
Secretariaat ESCCAP
Contactpersoon NL Pascale Fuchs
Telefoon +31(0)356255188
info@esccap.eu
voorzitter ESCCAP Benelux: dr. P.A.M. Overgaauw

Over Vitaux Belgi www.vitaux.be
Veterinair organisatiebureau Vitaux organiseert Management en Public Relations activiteiten binnen de dierenbranche. Naast het organiseren van activiteiten, beheert Vitaux ook het secretariaat van een tweetal organisaties en werkt Vitaux aan verschillende projecten. Vitaux fungeert tevens als distributeur van verschillende producten, geeft verschillende trainingen en ondersteunt organisaties bij werving en selectie activiteiten.

Vitaux Belgie
Contactpersoon BE Caroline Spek caroline@vitaux.be +32(0)14391801
E-mail: caroline@vitaux.be


Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz